31 de març del 2016

Óssos

Sean Taylor














Emily Hughes (Il·lustracions)


















«Però se'm va acudir una bona idea. 
Anem al riu. Ens podrem banyar 
i refrescar-nos! —vaig dir. 
El pare em va respondre:
—Molt bé. Som-hi, doncs!». 



Un dia calorós d'estiu, dos óssos, pare i fill, decideixen anar a nadar, però abans hauran de fer un llarg camí a través d'un bosc i per un terreny rocós. Orgullós de prendre la iniciativa i decidit a impressionar al seu pare, el petit ós es prepara per fer el salt més llarg que hagi intentat fer mai. Però alguna cosa falla, i cau. Gràcies al suau estímul del seu pare i a la força de voluntat de l'ós petit aconsegueixen arribar al seu destí, on els dos, satisfets, juguen i es refresquen. Narrat per una veu infantil, aquest conte apunta la necessitat de marcar-se reptes, d'aspirar a arribar amunt, però també la necessitat de mantenir la calma: no és fàcil ser sempre un ós valerós.




















Molts dels nostres lectors trobaran alguna cosa familiar en aquesta història. Efectivament, els protagonistes d'aquest àlbum il·lustrat són dues de les criatures del bosc ideal en què es desenvolupa la història inoblidable de la nena de Salvatge (Premi Llibreter 2015). Emily Hughes reprèn dos dels amics de la nena, construeix un nou relat a partir d'una història que en el seu anterior llibre tenia lloc en un segon pla, i torna a sorprendre'ns amb les seves il·lustracions enlluernadores en què la natura i el paisatge constitueixen una irresistible invitació a ser lliure i rabiosament feliç.














Un relat sobre la relació entre pare i fill a través del joc i l'aventura, en la qual els rols s'intercanvien contínuament per crear el vincle d'amistat i complicitat que converteix qualsevol experiència en una cosa única i estimulant.



«A l'hora de dibuixar la historia, vull deixar de banda els elements realistes, perquè crec que amb un excés de precisió es perd la creativitat. Al final el que surt de la meva mà és una combinació de totes les coses que he vist, he viscut i he trobat». E. H.

24 x 25 cm; 32 pp.; Cartoné
ISBN: 978-84-944375-7-1

Ver bio de l'autor
Ver bio de l'ilustradora

0 informes: