23 de març del 2016

El drac vermell

Max Velthuijs




















El somriure d’orella a orella amb què ens sorprèn el drac des de la coberta del llibre és la mateixa que es dibuixarà als rostres de molts pares i mares quan reconeguin un personatge inoblidable de les seves lectures de la infància: el gentil drac vermell (Miñón, 1975), amb una història sense fissures que ha resistit impertorbable, com tot bon clàssic, a l’envestida del temps durant més de quaranta anys.














En un petit país situat als confins del món, on la vida transcorre plàcidament i sense contratemps, un bon dia apareix un enorme monstre. Els pagesos el temen però, a part de menjar-se els cultius, no sembla representar cap gran amenaça. Per això primer decideixen convertir-lo en un eficaç soldat i, més tard, en una atracció turística. Però el cert és que al monstre no sembla interessar-li res de tot això. El que sí que és el seu fort és treure foc per la boca! Però això quina utilitat pot tenir per ells?




El 1973, Max Velthuijs va escriure i il·lustrar aquest llibre, un dels seus primers treballs com a creador, que el va fer mereixedor del premi Pinzell d’Or de l’Acadèmia de Belles Arts d’Holanda. Des d’aleshores, i malgrat l’èxit que van aconseguir anys després altres títols seus, principalment els de la sèrie Granota, El drac vermell s’ha convertit en una referència per la crítica entre els millors llibres a favor de la convivència i el respecte.














Aquesta edició ofereix una nova traducció que manté la frescor, la naturalitat i els estimulants diàlegs del text original, la comicitat dels quals es veu reforçada per la vibrant senzillesa d’unes il·lustracions de traç fort i colors intensos.




Un àlbum il·lustrat atemporal per explicar en veu alta, i un clàssic de la literatura infantil indispensable, no només per la bellesa de les seves il·lustracions, sinó també pel valor simbòlic d’una història que tracta, amb originalitat i desimboltura, temes com la tolerància, la no discriminació i, fins i tot, les energies renovables.

A partir de 6 anys: 22,5 x 30 cm; 40 p.;
Cartoné
ISBN: 978-84-944942-5-3

Veure bio de l'autor

0 informes: